2011. április 6., szerda

Katolikus helyett református óvoda lehet Tatán

Visszalépett a győri egyházmegye attól a tervtől, hogy katolikus iskolát és óvodát nyisson Tatán, ezért ez a kérdés lekerült a szerdai testületi ülésen napirendjéről. A testület a református egyház óvodaindítási igényét viszont támogatja - közölte Michl József polgármester.

A kereszténydemokrata politikus sajnálatát fejezte ki, mert értékteremtőnek ítéli a katolikus intézmények létrehozását, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a helyi képviselő-testület februári döntésével támogatta a keresztény szellemiségű iskolát és óvodát.
Korábbi sajtóhírekből ismert, hogy a Jázmin utcai iskolában két katolikus első osztályt, a Fazekas utcai intézményben két ötödik osztályt terveztek, felmenő rendszerben. Az iskolákban tartott fórumokon azonban a szülők kifogásolták, hogy csak az utolsó pillanatban tájékoztatták őket. A Jázmin utcai iskolában a csaknem kétszáz érintett családból 186-an nyilatkoztak a kérdésben, s 85 százalékuk nemmel voksolt a katolikus iskolára.
"Sajnálom, hogy a hangos ellenzők túlkiabálták a keresztény iskoláért a maguk szelíd, ám határozott módján az iskola mellett állást foglalókat. A csöndes akaratot elnyomta a harci zaj" - fogalmazott a polgármester a város honlapján közölt levelében, amelyben tudatta, a napokban nyolcszáz tatai aláírásával hitelesített kérést kapott a katolikus iskola és óvoda létesítése érdekében.
Michl József az MTI-nek elmondta, kedden az önkormányzat illetékes bizottságai támogatták, hogy a tatai református közösség keresztény óvodát indítson a Kálvária utcai intézményben.
(Forrás: MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése