2011. október 19., szerda

Környezettudatos református óvodát avattak Szentendrén

Az energiatakarékos üzemeltetésű, teljes mértékben akadálymentesített épületben speciális mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszobát és fejlesztő helyiséget is kialakítottak.
Október 16-án számos egyházi és állami vezető - többek között Gyürk András, európai parlamenti képviselő és dr. Dietz Ferenc Szentendre polgármestere - részvételével avatták fel az uniós támogatás bevonásával korszerűsített Szentendrei Református Óvodát.
Az energiatakarékos üzemeltetésű, teljes mértékben akadálymentesített - többek között Braille-feliratokkal és a hallássérültek számára indukciós hurkokkal is ellátott - épületben speciális mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszobát és fejlesztő helyiséget is kialakítottak. A demográfiailag intenzíven növekvő térségben most záruló beruházással az intézmény nemcsak a kistérségi óvodai férőhelyhiány csökkentésében, a környezettudatos nevelésben, de a hátránnyal és fogyatékkal élő, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjában is jelentős szerepet kaphat. Az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával létrejött beruházás összértéke a közel 100 millió forint uniós támogatás, a 8,62 millió forint önkormányzati-, valamint 61,4 millió forint egyházközségi forrás felhasználásával együtt több mint 170 millió forint volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése