2011. május 10., kedd

Egyházi intézmények regionális találkozója

Az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskolában tanácskoztak május 3-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megye területéről az egyházi fenntartású intézmények vezetői.
Fellegvári Zoltán házigazda igazgató köszöntője után Ábrám Tibor a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgató vezette be a tanácskozást, utalva arra, hogy a találkozásnak több célja is van: a hasonló nevelési értékeket és gyakorlatot követő intézmények együttműködése és kölcsönös szakmai együttműködése teszi hatékonnyá intézményeink munkáját. Az intézményvezetők rövid intézményi körképe után, Dr. Velkey László a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási igazgatóhelyettese előadást tartott az Egyházi Intézmények Tehetségtanácsának megalakulásáról, feladatairól, és ennek keretében történő tehetséggondozó együttműködésről. Majd a Közoktatási törvény és a Nemzeti alaptanterv jelenlegi tervezetét vitatták meg a részvevők.
A tanácskozás végén a vendéglátók jóvoltából "fehér asztal" melletti kötetlen beszélgetéssel ért véget a találkozó.
Jövőre, a matematika érettségi délutánján az intézményvezetők Kazincbarcikán találkoznak majd az ottani egyházi intézmények meghívására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése