2009. október 2., péntek

Egy hét a betakarítás jegyében a Református Kollégium Általános Iskolájában

A szüreti hetet, illetve az ősszel kapcsolatos betakarítási időszakot a Sárospataki Református Kollégium általános iskolája a várossal, az Újbástya Rendezvénycentrummal és a Református Egyházközséggel közösen ünnepelte.

Hétfőtől már azzal teltek a napköziben, illetve technika és rajzórákon a tevékenységi formák, hogy különböző termésekből, gyümölcsökből képeket készítettek, illetve a gyerekeknek gyűjtőmunkaként ki volt adva, hogy különleges, illetve rekordméretű terméseket gyűjtsenek. Ezeket összegyűjtöttük és szerdán a napközis tanító nénik elkészítették ezt a kiállítást a gyermekek segítségével.
Tulajdonképpen ezzel zárult le az az őszi hetünk, amely egy projektmunkának az eredménye: amit ők készítettek, összehordtak, gyűjtöttek, a kiállítást megrendezték, és ha holnap az idő is engedi, akkor ezt egy kirándulással zárnánk. Botkőre menne az iskola
kirándulni, ahol olyan sor- és váltóversenyeket tervezünk, ami szintén az ősszel kapcsolatos: terméseknek tréfás módon való betakarítását tervezzük. Ilyen programokkal zárjuk le ezt a hetünket és bízunk benne, hogy a gyermekeknek ez maradandó élmény lesz.
Már hatodik éve minden évben megszervezzük iskolánkban a betakarításai ünnepünket, amikor igyekszünk mindig más programokat kitalálni, hogy ne váljon unalmassá, elcsépeltté. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekeknek nagyon fontos - akik itt élnek Tokaj-hegyalján - hogy tudják mi az, hogy szüret, betakarítás, és hogy a szorgos munka eredményeként, és - ahogy tanulták azt a hitoktatásba - a jó Istennek az akaratából egy nagyon bő terméssel zárhatják ezt az őszi időszakot is a dolgozó emberek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése